Bemutatkozás

Bemutatkozás
Video

Hírek

Festetics Arcképcsarnok kiállítás
Megnyílt a Festetics Arcképcsarnok című kiállítás
Hírek

Kapcsolat

Porubszky Helga 1139 Budapest, Váci út 97. 2/4.
Telefonszám: +36 20 579 85 83
E-mail cím: ph@ph-idea.hu
FacebookYouTube
Kapcsolat

Webshop

Webshop
Webshop
Impresszum   Oldaltérkép   2D Grafika
O

Corvinus Egyetem Budapest

X

A Budapesti CORVINUS Egyetem Fővám téri épületében löbblépcsős tervezési munkát végeztünk.
 
Elsőként a 3001-es és a 3005-ös díszelőadók készültek el 2006-2007-ben.

 
A II. emeleten található két díszelőadó közül a vörös készült el 2006-ban, majd a rákövetkező évben a kék párját valósítottuk meg. Natúr tölgy furnéros egyedi berendezést terveztünk, amelyet fekete és elefántcsont színű festett elemekkel kombináltunk. A hatalmas ablakok árnyékolására tervezett kárpitot a falburkolatokban is megjelenítettük, a szőnyegek és székek színét ezekhez hangoltuk.
Második ütemben a Rektori irodák és kapcsolódó helyiségeik kialakítására került sor 2008-ban.

A hármas egységű rektori iroda (rektori iroda, vezető titkári iroda és titkárság) kiemelt jelentőségű tercsoportja mellett több irodahelyiség és a vizesblokkok kialakítása is a feladat része volt, összesen 500 m2 területen. A rektori helyiségek tervezésénél az épület stílusjegyeit és adottságait figyelembe véve terveztük meg az egyedi bútorzatot. Formai megoldások, arányok és színvilág tekintetében a klasszikus értékek megjelenítésére törekedtünk. A falak tagolásával és változatos felületalakításokkal hangsúlyt adtunk a kivételesen nagy belmagasságnak. Minőségi anyagok, finoman kidolgozott részletek, neoreneszánsz motívumok jellemzik az enteriőröket. A rektori irodát Kovács Margit szobrok és a Nemzeti Múzeumból kölcsönzött  Mednyánszky és Inányi-Grünwald festmények díszítik.
Végül a földszinti I-es és II-es nagyelőadók felújítása valósult meg 2009-ben.
A  két nagyelőadó megőrizte korábbi jellegzetességeit, csupán egy frissebb megjelenést kölcsönöztünk nekik. Az ablaktalan termekben a színek megválasztásával kívántunk élénkebb atmoszférát teremteni, ezért a törtfehérek árnalatait kombináltuk. Az egyik terem kék, a másik zöld színű új PVC padlóburkolatot kapott, minden másban részletet egységesen kezeltünk.