Bemutatkozás

Bemutatkozás
Video

Hírek

Festetics Arcképcsarnok kiállítás
Megnyílt a Festetics Arcképcsarnok című kiállítás
Hírek

Kapcsolat

Porubszky Helga 1139 Budapest, Váci út 97. 2/4.
Telefonszám: +36 20 579 85 83
E-mail cím: ph@ph-idea.hu
FacebookYouTube
Kapcsolat

Webshop

Webshop
Webshop
Impresszum   Oldaltérkép   2D Grafika
O

Családi ház felújítás, Pest megye 2014.

X
Egy két szintes, Pest megyei CSALÁDI HÁZ megújulásában segítkeztünk 2014-ben.
 
Az értékes bútorokkal, szép tárgyakkal berendezett ház kifestésekor adódott alkalom pár részletet újra gondolni.
Az épület belső tereinek tagolása, kapcsolatai praktikus és kényelmes lakhatást biztosítottak, így funkcionális változtatásra nem volt szükség. Egyedül az előteret leszűkítő falszakaszt bontottuk el, amivel a ház "kinyílt" az érkezők előtt. Az igazi feladat az volt, hogy a meglévő berendezés köré olyan teret hozzunk létre, amelyben a tárgyak megtalálják helyüket és új életre kelnek. 
A lépcsőház és a közlekedő terek hangsúlyozásával a lakótereket vizuálisan is integráltuk, amivel nagyvonalúvá tettük az összhatást.
Következetesen alkalmaztuk a kiválasztott színeket, anyagokat a járófelületek, falburkolatok és a mennyezetek kialakításakor a terekben. A használt színek puritánságát és semlegességét az anyagok különlegessége, a felületek részletgazgadsága tette kifinomultá és a gazdag megvilágítás emelte ki a jellegtelenségből. Ez a tervezői elv különösen jó hatással volt a lépcsőház újjászületésére.
A ház helyiségeinek egyenkénti kialakítása során is érvényesítettük az átfogó koncepciót.
Olyannyira, hogy még a vendég fürdőszobában is tapétára cseréltük a csempe burkolatot és a lakószobákban is a fehéret használtuk alap falszínnek. A közösségi terekben (konyha, étkező, nappali...) a mennyezeteknek adtunk egy dombormű szerű plasztikus kialakítást, amit szintén világítással emeltünk ki. Az ablakokat a derékmagasságban  körbefutó tapétával harmonizáló függőnyökkel kereteztük. A használt motívumok és semleges színek helyenként visszacsillanak az ablakokon és az előtér beépített szekrényének tükörbetétein.